Kultura

O nemogočih igralkah in marihuani

M.J.
20. 7. 2014, 17.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Nekdanji porednež, danes pa povsem spremenjeni Jason Priestley se je razgovoril o divji preteklosti. Med drugim je Shannen Doherty, soigralko iz serije Beverly Hills, ki je igrala njegovo sestro, opisal kot čarovnico na kolesih.

Zajem zaslonske slike

Beverly Hills so snemali od leta 1990 do leta 2000. Jason ne bo nikoli pozabil, kako je bilo, ko so ju šefi v zadnjem trenutku poslali na letalo iz Los Angelesa v New York, da bi se spoznala z oglaševalci. »Nisem mogel verjeti ušesom, ko sem slišal prve Shannenine besede, ko se je usedla v avto, ki naj bi naju odpeljal na letališče,« je zapisal v knjigi Jason Priestley: A memoir (Spomini). »Njena rit se je komaj dotaknila sedeža, ko je odgovorni za stike z javnostjo že rekla: 'A vi to resno? Pome ste prišli z lincolnom in ne z limuzino?' Ampak to je bil šele začetek. Iz minute v minuto mi je postajalo bolj neprijetno, ko se je pritoževala nad čisto vsem: nad tem, da so jo o letu obvestili v zadnjem trenutku, nad slabo hrano na letalu, temperaturo na njem in vsem drugim.«

Po besedah 44-letnega Kanadčana je tudi Mischa Barton »še en razvajen pamž«. Leta 2004 sta, skupaj z Mischino mamo, letela na Bahame na še en promocijski dogodek, še prej pa so se na letališče peljali v avtu. »Se morava res peljati z NJIM?« je zvezdnica glasno vprašala mamo. Tridesetminutna vožnja je, piše Jason, minila v tišini, Mischine slave pa je bilo po končanem snemanja serije O. C. takoj konec.

Profimedia

Eden od vrhuncev pa je za Jasona prišel, ko je kadil marihuano z Mickom Jaggerjem in njegovo tedanjo ženo Jerry Hall po podelitvi nekih nagrad v Dublinu. Bili so v hotelu na zabavi, na kateri se je kar trlo zvezd. »Spominjam se, da sta ležala na postelji, se smejala in si podajala joint.« Jagger je čez čas vstal in ga podal še njemu.

Jason, ki ima z drugo ženo Naomi Lowde dva otroka, je očrnil tudi Brada Pitta. Leta 1987, ko sta bila oba še neznana, je Brad nekaj časa živel pri Jasonu in še enem njegovem prijatelju. »Samo in izključno za šalo smo tekmovali v tem, kdo bo najdlje zdržal, ne da bi se oprhal in obril. Brad je vedno zmagal. Očistiti se je moral šele, kadar je imel avdicijo.«