Kultura

Thor je po novem ženska

STA/J.P.
16. 7. 2014, 12.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ameriška založba Marvel Comics napoveduje novo serijo stripov Thor, v kateri bo bradatega nordijskega super junaka v rdečem ogrinjalu zamenjala prsata blondinka. "To ni Lady Thor, to ni Torita, ona je Thor," je o liku, ki bo dovolj mogočen, da vihti kladivo boga strele Mjölnir, povedal pisatelj nove serije Jason Aron.

"Gre za eno najbolj pretresljivih in vznemirljivih sprememb, ki so kadarkoli doletele veliko trojico Marvelovih superjunakov, ki jo predstavljajo Captain America, Iron man in Thor," so zapisali na spletni strani Marvel Comics.

Novo zgodbo boga strele in groma bo narisal Russell Dauterman.

Nova Thor ne bo samo začasni ženski nadomestek pravega boga, ona da je eden in edini Thor, so povedali pri založbi, kjer želijo z uvajanjem superjunakinj k stripovski kulturi pritegniti več predstavnic ženskega spola.

V Thoru in v nadaljevanju filma Thor: Svet teme sta igrala tudi Natalie Portman in Anthony Hopkins.

Nova Thor bo kot osma protagonistka Marvelovih stripov stala ob boku super junakinj Captain Marvel, Storm, Black Widov in nadaljevala tradicijo močnih ženskih likov v Marvelovih stripih.

Lik Thora, vročekrvnega božjega sina, ki je s svojeglavostjo povzročil vojno med bogovi, zaradi česar mu je razočarani kralj Odin odvzel mogočno kladivo in z njim nadnaravne moči ter ga za kazen poslal v izgnanstvo na Zemljo, je v Marvelovem stripu prvič nastopil leta 1962. Boga strele je v dveh celovečernih filmih upodobil igralec Chris Hemsworth. V Thoru in v nadaljevanju filma Thor: Svet teme sta igrala tudi Natalie Portman in Anthony Hopkins.