Kultura

Glavna igralca Vojne zvezd novinca

A.M.
13. 7. 2014, 16.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na avdicijah za glavni vlogi v sedmem nadaljevanju najpopularnejše vesoljske serije Vojna zvezd sta bila izbrana britanski igralec Pip Andersen in Američanka Crystal Clarke, poroča britanski BBC.

Doslej neznana igralca sta premagala 3700 kandidatov na avdicijah v 11 mestih po Veliki Britaniji in ZDA. Glavnih junakov v kultni znanstvenofantastični seriji ne bodo prvič upodobili neznani igralci.

V prvi epizodi Vojne zvezd iz leta 1977 je vlogo Luka Skywalkerja odigral takrat še neznani Mark Hamill. Tradiciji odkrivanja in vzgajanja mladih talentov bodo ostali zvesti tudi pri izboru igralcev za prihajajoči sedmi del, je za BBC povedala producentka Kathleen Kennedy.

Sedmo nadaljevanje Vojne zvezd bo na velika platna predvidoma prišlo decembra prihodnje leto. V sedmi epizodi bodo nastopili Luke, Leia in Han, junaki originalne trilogije Georgea Lucasa. Dogajanje je upoštevajoč starost glavnih igralcev, Marka Hamilla, Carrie Fisher in Harrisona Forda, postavljeno 30 let po šesti epizodi, Jedijeva vrnitev.