Kultura

Telebajski se vračajo na male zaslone

STA/M.J.
14. 6. 2014, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po trinajstih letih se na male zaslone vračajo Telebajski - priljubljena otroška serija, ki so jo na Otoku prvotno predvajali med letoma 1997 in 2001, skupno pa kar v 120 državah, tudi v Sloveniji, in 45 jezikih. Snemanje 60 novih epizod je naročil britanski BBC, ponovno pa jih bodo predvajali na njegovem otroškem programu CBeebies.

Zajem zaslonske slike
Telebajski

Nove epizode oddaje, v kateri otroke zabavajo Tinki Binki, Dipsi, Li-Li in Po, bo snemala produkcijska hiša Darrall Macqueen, ki za CBeebies ustvarja že nekatere druge otroške oddaje, piše britanski BBC.

"Menim, da je pravi čas, da ustvarimo nove epizode priljubljene oddaje za trenutno občinstvo CBeebies," je dejal predstavnik CBeebies Kay Benbow.

Zadovoljna je tudi izvršna producentka omenjene produkcijske hiše Maddy Darrall. "Delati na novem razvoju Telebajskov je, kot da bi ti zaupali kronski dragulj televizije," je dejala.

Kdaj točno naj bi začeli predvajanje novih epizod, še ni znano, si bodo pa do takrat najmlajši na CBeebies lahko ogledali stare epizode.