London

Našli še tretjega zapuščenega novorojenčka istih neznanih staršev

J.V.
4. 6. 2024, 13.00
Posodobljeno: 4. 6. 2024, 13.03
Deli članek:

Malo Elso je januarja v vzhodnem Londonu našel moški, ki je sprehajal psa. Ob temperaturah blizu ničle je bila punčka zavita le v brisačo. Testi DNK so potrdili, da je novorojenka sestra fantka in deklice, ki so ju leta 2017 in 2019 našli v zelo podobnih okoliščinah.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Novorojenček, ki so ga v začetku leta našli v predelu Newham v vzhodnem Londonu, je tretji otrok, ki so ga zapustili isti starši, poroča BBC. Testi DNK, predstavljeni na družinskem sodišču, so potrdili, da je dojenčica Elsa sestra fantka in deklice, ki so ju leta 2017 in 2019 našli v zelo podobnih okoliščinah. Staršev otrok do danes še niso odkrili.

Elso je januarja našel moški, ki je sprehajal svojega psa. Ob temperaturah blizu ničle je bila punčka zavita le v brisačo. Po oceni zdravnikov je bila rojena uro pred tem, da so jo našli. Bila je izjemno podhlajena in je jokala. V istem delu Londona so pred tem našli tudi njenega bratca Harryja in sestruco Romano.

V Angliji in Walesu so sicer primeri zapustitve novorojenčkov zelo redki. Državni statistični urad je podatke nazadnje objavil leta 2015. Med leti 2012 in 2015 niso zabeležili nobenega primera, v letu 2011 pa enega, še navaja BBC.