Mama obupana

Devetletna Valerija izginila na poti v šolo

J.V.
4. 6. 2024, 09.35
Posodobljeno: 4. 6. 2024, 09.44
Deli članek:

Nad osrednjo Saško danes krožijo helikopterji, ekipe policistov in prostovoljcev pa na terenu prečesavajo območje okoli mesteca Döbeln s približno 24 tisoč prebivalci.

Polizei Sachsen
Pogrešana Valerija

Mama devetletne Valerije iz nemškega mesta Döbeln obupano išče svojo hčerko. Včeraj zjutraj je odšla v šolo, vendar k pouku sploh ni prišla, o čemer je bila mama obveščena šele popoldan. V iskanje dekleta se je zdaj vključila tudi policija. Nad osrednjo Saško danes krožijo helikopterji, ekipe policistov in prostovoljcev pa na terenu prečesavajo območje okoli mesteca s približno 24 tisoč prebivalci, piše Bild. Vsi iščejo malo Valerijo, ki je izginila brez sledu.

"V tem trenutku še ni jasno, ali je v ponedeljek zjutraj sploh prišla na avtobus. Preiskava je pokazala, da je ni bilo pri pouku," je pojasnila tiskovna predstavnica policije Jana Ulbricht. Od doma je odšla ob 6.50 uri zjutraj, običajno pa za pot v šolo uporablja mestni avtobus C. Ker se deklica popoldne ni vrnila domov, je mama poklicala policijo. Družina prihaja iz Ukrajine, deklica pa v Döbelnu živi z mamo in sicer slabo govori nemško.