Bančne kartice in PIN kode

Romun priznal: »V Avstrijo sem prišel krasti«

R.T.
4. 6. 2024, 08.21
Posodobljeno: 4. 6. 2024, 08.25
Deli članek:

V Siegendorfu v avstrijski deželi Gradiščanska so policisti zasačili »profesionalnega« tatu in njegovega pajdaša. Na zaslišanju je Romun vse priznal.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Brez posebnega razloga si je 25. maja izbral Siegendorf. V trgovini sta s tatinskim partnerjem prežala na kupce in imela očl usmerjene v njihove žepe ali torbice. Kradla sta denarnice in bančne kartice, ob katerih so nekateri starejši prebivalci imeli priložene listke, na katerih je bila zapisana PIN koda – kako priročno. Tako sta v tem primeru zlahka dvignila 400 evrov.

Toda okradene stranke so obvestile policiste, ti pa so pregledali nadzorne kamere iz trgovine in si natančno ogledali tatiča. Policisti so povečali nadzor v okolici trgovin in drugih poslovnih prostorov v Siegendorfu. Čez nekaj dni sta se tatiča vrnila in hitro sta se znašla v lisicah. Na zaslišanju je ideolog v tatinskem paru priznal, da sta kradla. Še več, povedal je, da sta bila zjutraj uspešna pri kraju v trgovini v Mattersburgu, kjer sta si prisvojile denarnice in bančne kartice. »V Avstrijo sem prišel krasti,« je lahkotno priznal Romun, njegov pajdaš pa je pokimal. Do zaključka preiskave in sojenja bosta počakala v priporu, poroča Kronen Zeitung.