V petek zvečer

Foto: 22-letni Slovenec streljaj čez mejo trčil v nadstrešek in izmaličil še parkiran avto

R.T.
20. 4. 2024, 11.12
Posodobljeno: 21. 4. 2024, 12.12
Deli članek:

Petek zvečer, alkohol in avtomobil. Smrtonosna kombinacija. Tokrat se je vožnja pod vplivom alkohola najslabše končala za 22-letnega Slovenca, ki je streljaj čez mejo, na cesti med Mežico in Pliberkom na avstrijskem Koroškem, povzročil prometno nesrečo.

FF Feistritz ob Bleiburg
Totalka v petek zvečer.

Bilo je okoli osme ure, ko je 22-letni Slovenec za volanom osebnega avtomobila prehitro zapeljal po cesti, ki vodi proti maloobmejnemu prehodu Ravnjak. Po poročilu avstrijskih policistov je v rahlem desnem ovinku med naseljema Šentjur (St. Georgen) in Podkraj (Unterort) zaradi previsoke hitrosti zapeljal na levo stran ceste in s cestišča naravnost v avto, ki je bil parkiran pod nadstreškom za avtomobile pred eno izmed hiš. Avtomobila sta bila povsem uničena, poškodbe 22-letnega voznika pa so zelo resne. Na kraju nesreče so ga oskrbeli reševalci, nato pa so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Celovcu. Mladenič je utrpel zelo hude poškodbe.

V avtu sta bila še njegova prijatelja. Spredaj je sedel 19-letni Slovenec, zadaj pa 19-letna državljanka BiH, poroča Krone Zeitung. V trku sta utrpela lažje poškodbe, z reševalnim vozilom pa so ju prepeljali v celovško bolnišnico. Policisti so sporočili še, da je bil 22-letni voznik na alkotestu pozitiven, koliko natančno je napihal, pa so zamolčali.