Univerza krinka za mafijo?

To je moški, ki se je zažgal pred sodiščem, kjer so sodili Trumpu

G.G./STA
20. 4. 2024, 10.02
Posodobljeno: 20. 4. 2024, 10.19
Deli članek:

37-letni Maxwell Azzarello je pred sodiščem z letaki opozarjal na nekakšno zaroto. V petek se je zažgal, danes so iz bolnišnice v New Yorku sporočili, da je umrl.

Instagram
Nesrečni in najverjetneje duševno razrvani Maxwell Azzarello.

Newyorška policija je preminulega identificirala kot 37-letnega Maxwella Azzarello, ki so ga reševalci, po tem ko se je zažgal, v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico. Davi ga je bolniško osebje proglasilo za mrtvega. Maxwell je v New York pripotoval s Floride in ni bil vpisan v kazensko evidenco. Preiskovalci navajajo, da so klic v sili prejeli okoli 13.30 po lokalnem času, ko je Maxwell v zrak vrgel letake in se nekaj trenutkov pozneje polil z vnetljivo tekočino ter zažgal. Protestniku so priskočili na pomoč in ena oseba ga je pogasila z gasilnim aparatom.

Profimedia
Azzarello se je polil z vnetljivo tekočino in zažgal.

Po navedbah vodstva newyorške policije so letaki imeli propagandno vsebino, s čimer je želel Maxwell opozoriti na teorijo zarote, navaja BBC. V petek je ameriška televizija CNN poročala, da je na letakih pisalo, da je newyorška univerza krinka za mafijo.

Med sojenjem Trumpu je bilo pred sodiščem poostreno policijsko varovanje. Trije policisti, ki so poskusili preprečiti, da bi se požar razširil, so bili poškodovani. Poleg njih se je v incidenti poškodoval še en uslužbenec sodišča.