V Vietnamu

Deklici rešili iz krempljev pedofilske naveze

R.T.
12. 4. 2024, 15.58
Posodobljeno: 12. 4. 2024, 16.02
Deli članek:

Vietnamski policisti so prijeli 21-letnico, ki je na ulici v centru Ho Chi Minha ugrabila tri in sedem let stari deklici.

Vietnamska policiha
21-letnico so kazensko ovadili zaradi ugrabitve in spolne zlorabe mladoletnih oseb.

Minulo sredo je 29-letnica posadila svoje štiri otroke, stare od 9 mesecev do 10 let, in jih odpeljala s seboj na ulico v središču vietnamske prestolnice, kjer sta ji starejši pomagali pri prodaji slaščic. Okoli 19. ure je za hip skočila do stranke, ki je bila kakšnih 100 metrov dalje na ulici.

Drugega prodajalca je prosila, naj popazi na njene otroke. Ko se je čez pet minut vrnila, njune 3 in 7-letne hčerke ni bilo nikjer. Prodajalec, ki naj bi ju pazil, je rekel, da sta bili še pred minuto tam, starejša, 9-let stara hčerka, pa je medtem imela opravka s čuvanjem devetmesečnega bratca.

Ker po dobri uri niso našli otrok, je mati odšla na policijo in začela se je velika iskalna akcija, v katero je bilo vključenih več kot 200 policistov, poroča vnexpress.net. S pomočjo nadzornih kamer in pogovorov s prebivalci so po enem tednu izsledili 21-letno žensko, ki je ugrabila deklici. V sredo so vdrli v stanovanje v okrožju Binh Tanh in našli deklici. 21-letni Pham Huynh Nha očitajo, da je deklici zlorabljala za snemanje pornografskih posnetkov, ki jih je s pomočjo moškega iz tujine prodajala pedofilski mreži. 21-letnica se brani z izgovorom, da si je le želela "vzgajati" otroke. Težko bo prepričala policiste in tožilstvo, saj so na njenem računalniku našli veliko obremenilnih posnetkov in fotografij.

Ugrabljeni deklici sta se že vrnili k materi, 21-letnico pa so kazensko ovadili zaradi ugrabitve in spolne zlorabe mladoletnih oseb.