Konoplja

Komaj polnoletnemu mladeniču v hišni preiskavi zasegli precejšnjo količino droge

M.G.
12. 4. 2024, 11.23
Posodobljeno: 12. 4. 2024, 11.28
Deli članek:

V hišni preiskavi, ki so jo policisti iz Maribora opravili pri 18-letniku z območja Maribora, so le ti imeli kaj videti, mladenič je namreč posedoval zavidljivo količino prepovedane droge; sodnik mu je odredil pripor do sojenja.

PU Maribor
Nekaj izmed zaseženih "pridelkov" v hiši 18-letnika.

5. aprila so policisti Policijske postaje Maribor II po nalogu opravili hišno preiskavo pri 18-letniku z območja Maribora. Po končani hišni preiskavi so zasegli 30 pivnikov LSD, 9 elektronskih cigaret, ki so vsebovale sintetični kanabinoid HHC, slabih 100 gramov konoplje, 700 gramov konoplje, kateri je bil dodan kanabinoid HHC, nekaj malega konoplje, ki ji je bil dodan HHC v obliki tekočine ter manjšo količino sintetičnega kanabinoida HHC v obliki tekočine.

PU Maribor
Nekaj izmed zaseženih "pridelkov" v hiši 18-letnika.
Mladeniču so policisti po najdbi odvzeli prostost zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in ga odvedli do dežurnega sodnika v Mariboru, ki mu je odredil pripor do začetka sojenja. Sintetični kanabinoid HHC je v Sloveniji sicer na listi nedovoljenih drog šele od konca leta 2023.