Zavrnitev pritožbe

Pet let zapora za 43-letnega Prleka, ki je spolno zlorabljal deklico

D.K.
5. 4. 2024, 12.24
Posodobljeno: 5. 4. 2024, 12.55
Deli članek:

Sodba zoper obdolženega B. S., ki je na sodišču pristal zaradi dveh kaznivih dejanj, in sicer spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, ter kaznivega dejanja prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva. je postala pravnomočna.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot poroča spletni portal Mariborinfo, so višji sodniki v celoti potrdili prvostopenjsko sodbo za 43-letnega pedofila. Okrožna državna tožilka Jana Rogan je namreč ponudila dovolj dokazov za očitani kaznivi dejanji, Višje sodišče v Mariboru pa je kot neutemeljeno zavrnilo pritožbo obdolženca oziroma njegovega zagovornika, odvetnika Jožeta Šafariča. 

Obtoženemu B. S. iz območja Upravne enote Ljutomer, je bila izrečena enotna kazen petih let zapora. Zdaj ga bodo iz pripora, kjer je že od novembra 2021, premestili na Dob, kjer bo odsedel dobro polovico kazni, saj se v skupno sankcijo šteje tudi čas, prebit v priporu.

Spomnimo, obtoženi na predobravnavnem naroku ni priznal očitanih kaznivih dejanj. Njegov zagovornik pa je predlagal izločitev nekaterih dokazov, kar sodišče ni upoštevalo in je tožilstvu uspelo dokazati, da je obtoženi storil očitani kaznivi dejanji. Domneva se, da je zlorabljal žrtev iz bližnje okolice, ki je danes stara šele 12 let, še piše omenjen portal.

V Pomurju več primerov spolnih zlorab

Ob tem na straneh Mariborinfo še navajajo, da se je v zadnjem času v Pomurju pripetilo več podobnih zgodb. Na Okrožnem sodišču Murska Sobota so pred kratkim na tri leta in enajst mesecev zapora obsodili 23-letnika iz Murske Sobote, ker je spolno zlorabil bližnjo sorodnico, mlajšo od deset let. Vse skupaj pa je celo posnel s kamero in posnetek objavil na Facebooku, v zaprti skupini uporabnikov.

Januarja 2019 je odmevala žalostna vest o osnovnošolki, ki je bila med novoletnimi prazniki žrtev 24-letnega sorodnika. Aprila istega leta je bil nato storilec iz območja Goričkega obsojen na pet let in devet mesecev, ker ob prehodu na v novo leto 2019 v Murski Soboti spolno občeval s svojo 13-letno sorodnico.