Prehitro snel masko

Iz banke ukradel 17.000 evrov in mirno odšel

M.G.
1. 4. 2024, 16.12
Posodobljeno: 1. 4. 2024, 16.14
Deli članek:

Mladenič, ki je konec prejšnjega tedna v Splitu oropal banko, je ob odhodu naredil začetniško napako, zato so ga hitro ujeli.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Po poročanju Slobodne Dalmacije se je rop banke zgodil prejšnji četrtek okoli 9.30 ure v poslovalnici Erste banke na naslovu Split 3. 21-letni mladenič si je na glavo poveznil kapuco, obraz prekril z žensko nogavico, na roke pa nadel medicinske rokavice in tako vstopil v banko. Že samo njegova pojava in ostra zahteva po denarju sta očitno dovolj prestrašila uslužbenko, da mu je ta brez oklevanja predala denar. Domnevno je šlo za vsoto 17.000 evrov, ropar naj ne bi bil oborožen, kar se mu bo štelo kot olajševalna okoliščina.

Ukradeni denar je pospravil v nahrbtnik in mirno zapustil banko, saj v njej ni bilo prisotnega nobenega varnostnika. Je pa amaterski ropar kmalu zatem naredil začetniško napako, saj je prehitro snel z glave svojo masko. Ob slačenju maske ga je zalotil starejši gospod, ki je ravno izstopal iz sosednje zgradbe. Ker se mu je vse skupaj zdelo zelo sumljivo je začel slediti mladeniču, ta pa je mirno odšel proti bližnji avtobusni postaji in vstopil na avtobus številka 60, ki pelje v smeri izven mesta.

Občan je obvestil policijo, ta pa ni imela težkega dela, saj je roparja preprosto pričakala ob izstopu avtobusa in ga prijela. Izkazalo se je, da gre za starega znanca policije, ki je lani grozil očetu z nožem. Takrat so tudi ugotovili, da moški trpi za paranoidno shizofrenijo, zato je bil po večmesečnem bivanju v psihiatrični ustanovi izpuščen, saj so ugotovili, da se lahko zdravi tudi na prostosti. No, očitno bo zdaj zopet moral nazaj v psihiatrično ustanovo ali celo v zapor, saj mu očitno zdravljenje na prostosti ne prija.