Delovna nesreča

Tragična vest: Delavec je umrl v bolnišnici

R.T.
13. 3. 2024, 12.17
Posodobljeno: 13. 3. 2024, 12.18
Deli članek:

Policisti so danes sporočili tragično vest, da je delavec, ki se je hudo poškodoval v ponedeljkovi delovni nesreči v Krškem, v bolnišnici izgubil bitko za življenje.

Bobo
/

O delovni nesreči, ki se je v ponedeljek pripetila v podjetju v Krškem, smo že poročali. Med menjavo filtrov prezračevalnega sistema sta se huje poškodovala delavca, stara 53 in 28 let. Ko sta se na višini skoraj 10 metrov nahajala na hidravlični dvižni ploščadi, je 34-letnik, ki je upravljal mostno dvigalo, trčil v dvižno ploščad, slednja pa se je prevrnila. 53-letnik je pri padcu utrpel tako hude poškodbe, da je bil bitko za življenje. Kot so danes potrdili novomeški policisti, je včeraj v bolnišnici umrl. V nesreči se je huje poškodoval tudi tudi 28-letnik, a njegovo življenje ni ogroženo.

Policisti so o dogodku obvestili preiskovalno sodnico, okrožnega državnega tožilca in pristojnega inšpektorja za delo. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.