Srbija

Predrag zagledal poklana jagnjeta, nato pa 13-letnika, ki teče s sekiro v roki

R.T.
12. 3. 2024, 18.16
Posodobljeno: 12. 3. 2024, 18.16
Deli članek:

Hitropotezni srbski tabloidi pišejo, da imajo novega Kosto, 13-letnega fanta, ki je maja lani izvedel pokol beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Tokrat je v središču pozornosti 13-letni M.Ž., ki je v naselju Markovac v bližini Vršca s sekiro pokončal 12 jagnjet. Za spletni portal Informer je dogajanje opisal lastnik pobitih živali Predrag Tadić. Ko je v ponedeljek vstopil v ogrado, je zagledal »grozljiv prizor«. Jagnjeta so bila mrtva, ležala so v mlaki krvi, nekaj jih je bilo obglavljenih, nekaj jih je trpelo hudo poškodovanih. Šakali, je pomislil, se obrnil in videl, kako nek fant teče s sekiro v roki.

Takoj je poklical policiste, ti pa so hitro odkrili storilca, 13-letnega M.Ž., ki je priznal, da je pobil ovce, policistom pa je pokazal, kam je skril okrvavljeno sekiro. Predrag je bil pri volji, da je povedal še nekaj besed o fantovi problematični družini. Njegov starejši brat je posilil svojo sestro, zaradi česar je v zaporu. M.Ž. pa je v šolo prinesel nož, pred dvema tednoma pa se je domov vrnil z naboji v žepih.