Sodba

Privlačna 22-letna frizerka na pomoč poklicala policijo, na koncu pristala v priporu

D.K.
21. 2. 2024, 08.05
Posodobljeno: 21. 2. 2024, 08.06
Deli članek:

Na Hrvaškem so aretirali 22-letno frizerko, potem ko je okoli 22. ure poklicala policijo, da ji je nekdo ukradel denar. Primer pa je na koncu pristal na sodišču.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Vse se je dogajalo lani konec septembra v stanovanju v Zagrebu. Policisti, ki so prispeli v stanovanje, so takoj našli njen denar, a po poti ugotovili še nekaj, da se privlačna temnopolta frizerka ukvarja s prostitucijo. 

Po sodbi je bila frizerka spoznana za krivo, ker se je "vdajala prostituciji v stanovanju v drugem nadstropju, kjer je za denar oddajala spolne storitve, stranke pa pridobivala prek oglasov na različnih spletnih straneh, med drugim na ljubavni-oglasnik.net in oglasnik .hr".

Bila je prestrašena

22-letnica je na sodišču vse priznala in izjavila, da se je "družila predvsem z vrstniki in prijatelji, ki so bili tisto noč tudi prisotni v njenem stanovanju".

»Policijo sem poklicala, ker sem mislila, da je denar, ki sem ga zaslužila med poletno sezono na morju, ukraden, ta denar pa sem hranila za preživetje in pomoč staršem. V sezoni sem delala kot sobarica. Tisto noč sem se prestrašila in poklicala policijo, ker sem mislila, da so me oropali. Toda policist je v sobi našel mojo malo torbico, v kateri je bil ta denar, ki sem ga sama shranila v to torbico, a sem na žalost to pozabila. Denar, ki so mi ga odvzeli, ni bil zaslužen s prostitucijo, temveč s sezonskim delom, kar se lahko preveri," je povedala dekle na sodišču.

Denar ji morajo vrniti

Sodnik jo je spoznal za krivo in ji prisodil 100 evrov denarne kazni in 15 evrov stroškov prekrška. Ker pa je bila dva dni v policijskem pridržanju, ji bodo od kazni odšteli 80 evrov.

Čeprav je policija zahtevala trajen odvzem 625 evrov, najdenih v njeni torbici, češ da gre za denar, zaslužen s prostitucijo, se sodnik ni strinjal. Odločila je, da ji morajo denar vrniti, ker ni dokazov, da je bil zaslužen s spolnimi storitvami. Policisti bodo tako morali frizerki vrniti bankovec po 200 evrov, dva po 50 evrov, 11 bankovcev po 20 evrov, deset bankovcev po 10 evrov in en bankovec po 5 evrov.