Uničeno stanovanje

Trbovlje »pretresel požar« na Sallauminesu. Poziv občanom, naj ne blokirajo intervencijskih poti

G.G.
20. 2. 2024, 12.15
Posodobljeno: 20. 2. 2024, 12.17
Deli članek:

V ponedeljek okoli 13. ure je zagorelo v stanovanju v bloku na 𝐒𝐚𝐥𝐥𝐚𝐮𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐮 v Trbovljah. Ogenj se je razširil v nekaj sekundah in uničil celo stanovanje.

Občina Trbovlje
Črn dim se je valil iz bloka v bližini občine v Trbovljah.

O požaru v stanovanju v Trbovljah so več podrobnosti sporočili še z občine. Kot so že pred tem zapisali policisti, je zagorelo v kabinetu stanovanja, v katerem sta se takrat nahajala starejša stanovalca. Pred gostim črnim dimom sta se umaknila na balkon, trboveljski gasilci pa so ju uspeli pravočasno rešiti, so dodali na občini. V naslednjih minutah se je dim razširil do sedmega nadstropja, zato so policisti in gasilci hitro in varno iz bloka pospremili 30 stanovalcev. Ker so se nadihali dima, so dvanajstim nudili zdravniško pomoč, pomagali pa so tudi dvema policistoma, ki sta bila prva na kraju požara. Večino je že včeraj odšla domov, nihče pa ni smrtni nevarnosti.

Gasilci so na današnjem sestanku s trboveljskim županom Zoranom Pozničem dejali, da že več let niso imeli tako zahtevnega požara v večstanovnjski stavbi. Z občine so ob tem dogodku občane in občanke opozorili, da ne ne parkirajo svojih vozil na mestih, označenih za intervencijska vozila, saj s tem otežujejo delo nujnih služb.