Obdukcija

V gozdičku na obrobju velemesta našel zažgano truplo

R.T.
19. 2. 2024, 13.27
Posodobljeno: 19. 2. 2024, 13.37
Deli članek:

V gozdičku na severozahodnem obrobju Dunaju je v nedeljo sprehajalec odkril nekaj groznega.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sprehajalec je malce zavil s poti in opazil truplo, zažgano, truplo. Oblila ga je zona, noge so mu klecnile, zajel je sapo in poklical policijo. Ti so bili hitro na kraju te grozljive najdbe. Za avstrijske medije so potrdili, da gre za mrtvo žensko, ki je zaradi hudih opeklin še niso uspeli identificirati.

Preiskavo primera so prevzeli dunajski kriminalisti, državni tožilec pa je odredil obdukcijo. Zaenkrat puščajo vse možnosti odprte, umor, samomor ali nezgoda.

Na območju Dunaja so letos zabeležili že več podobnih primer smrti. 13. januarja je ribič v kanalu Marchfeld našel več delov človeškega telesa. V preiskavi so ugotovili, da je bil umorjen iranski disident Peyman N., ki je bil pogrešan že od 15. novembra lani. Nekdo ga je umoril, razkosal in dele njegovega trupla odvrgel v kanal. Glede na ugotovitve kriminalistov naj bi bil Peyman dejaven v krogih, ki se ukvarjajo s trgovino z ljudmi, mafija pa običajno ne pozna usmiljenja. 38-letnega morilca so že prijeli. 24. januarja pa so razpadajoče truplo našli v kanalu »Nove Donave«. Identitete mrtvega moškega še niso odkrili, poroča Kronen Zeitung.