Črna kronika

Na tovornjak je naložil več kot enkrat preveč

J.V.
15. 2. 2024, 10.10
Posodobljeno: 15. 2. 2024, 10.12
Deli članek:

Ugotovljeno je bilo, da naložen tovor presega največjo dovoljeno maso vozila (3500 kilogramov) za več kot dve toni oziroma 63 odstotkov. Vozniku sledi 1000 evrov kazni.

PU Kranj
Pretežko tovorno vozilo je bilo izločeno od prometa.

Gorenjski policisti so včeraj popoldne ustavili voznika in mu odredili tehtanje tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da naložen tovor presega največjo dovoljeno maso vozila (3500 kilogramov) za več kot dve toni oziroma 63 odstotkov. Teža tovora je bila namreč več kot pet ton in pol. Tovorno vozilo je bilo izločeno iz prometa, zoper neodgovornega voznika pa policisti vodijo prekrškovni postopek. Predvidena globa za prekršek je 1000 evrov.

Ni šlo za manjša odstopanja ...

"Taka vožnja je nevarna in neodgovorna, saj ni šlo za manjša odstopanja, ampak za občutno prekoračitev največje dovoljene mase. Lahko si predstavljate kaj bi bilo, če bi se tak tovor prevrnil, ali pa bi ta voznik moral zavirati v sili. Namreč vsaka dodatna obremenitev vozila pomeni tudi daljšo pot ustavljanja. Policisti bodo z nadzori tovornega prometa nadaljevali tudi v prihodnje," ob tej priliki opozarjajo na kranjski policijski postaji.