Petar Bruno Bašić

Zmagovalcu resničnostnega šova šest let zapora zaradi ropov zlatarn in McDonaldsa

J.V.
14. 2. 2024, 12.45
Posodobljeno: 14. 2. 2024, 14.51
Deli članek:

Zmagovalec hrvaškega resničnostnega šova Supertalent leta 2016 Petar Bruno Bašić, ki je žirijo prepričal s plesom ob drogu, je priznal več ropov zlatarn, bencinskih servisov in restavracij McDonalds v Zagrebu in okolici. Danes so mu na sodišču v Veliki Gorici izrekli sodbo.

PU Zagrebačka
Petar Bruno Bašić pred ropom ene od zlatarn na posnetku varnostne kamere.

31-letni Petar Bruno Bašić, zmagovalec hrvaškega resničnostnega šova Supertalent leta 2016, v katerem je osvojil tudi nagrado v višini 200 tisoč takratnih kun oziroma dobrih 25 tisoč evrov, bo moral za šest let v zapor zaradi ropov zlatarn, bencinskih črpalk in restavracij McDonalds v Zagrebu in okolici, poroča Index. Pri izvrševanju kaznivih dejanj mu je bilo v pomoč vozilo znamke Renault Clio, na katerega je namestil dve različni ukradeni registrski tablici. Policija ga je prijela 12. septembra lani, od takrat je za zapahi preiskovalnega zapora v Remetincu. Danes so mu na okrožnem sodišču v Veliki Gorici izrekli sodbo.

Oproščen plačila stroškov postopka, ker nima premoženja

Ker je 31-letnik priznal vseh šest očitanih kaznivih dejanj, so mu sodniki na podlagi dogovora s tožilstvom odmerili šest let zapora. V kazen se mu šteje pet mesecev bivanja na Remetincu. Oškodovancem pa mora Bašić tudi vrniti vso naropano premoženje v vrednosti več kot 160 tisoč evrov. Sodba še ni pravnomočna, sodnica pa mu je odsvetovala pritožbo, ker bo tako hitreje prišel iz preiskovalnega pripora na prestajanje kazni. Je pa sodnica Bašića oprostila plačila stroškov kazenskega postopka. Tako se je odločila, ker je pojasnil, da je brez premoženja.