V Zagrebu

Foto: Policijski lov za pobeglim voznikom se je končal dramatično

D.K.
14. 2. 2024, 09.44
Posodobljeno: 14. 2. 2024, 09.45
Deli članek:

V Zagrebu se je odvil filmski lov za pobeglim voznikom, ki se je končal s prometno nesrečo.

Luka Stanzl PIXSELL/Bobo
Policija v lov za rdečim avtomobilom

Včeraj nekaj pred 22. uro so policisti, kot poroča Jutranji list, na območju Zagreba poskušali med kontrolo prometa ustaviti avtomobil, menda povsem upravičeno. A voznik tega ni upošteval in je pritisnil na stopalko za plin ter bežal pred policisti.

Luka Stanzl PIXSELL/Bobo
Policija v lov za rdečim avtomobilom

Ni trajalo dolgo, da so bile aktivirane vse razpoložljive policijske enote, ki so kmalu zaključile filmski lov za pobeglim voznikom, saj je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo poleg pobeglega poškodovano tudi policijsko vozilo, prav tako so bili poškodovani prometni znaki.

Luka Stanzl PIXSELL/Bobo
Policija v lov za rdečim avtomobilom

Opaziti je bilo pet ali šest vozil, ki so se peljala mimo, in se ustavila pri stolpnici ter obkolila rdeč avto, na travi zraven avta je sedel človek, okrog njega pa je bilo polno policistov, ki so mu pregledali tudi avto, je za Dnevnik.hr povedal bralec.

Najprej sem videl policijo, kako drvi v smeri Arene. 12 ali 13 policijskih vozil je lovilo manjši rdeči avto s prižganimi sirenami. Zdaj vidim, da so ga uspeli ustaviti na Prečkem. Rdeči avto je bil poškodovan, prav tako tudi policijski, je dogajanje za 24sata povzel eden od očividcev dogajanja. Drugi pa je dodal, da so bili deli omenjenega rdečega avtomobila na cestišču tri semaforje stran od nesreče.

Luka Stanzl PIXSELL/Bobo
Policija v lov za rdečim avtomobilom

Kakšno skrivnost je skušal voznik prikriti pred policisti, bo znano po zaključku preiskave in po preiskavi njegovega vozila na podlagi odredbe sodišča.