Groza v Nemčiji

Oče Alexander skupaj z novo partnerko 21-mesečno hčerko zastrupil z živim srebrom

R.T.
1. 2. 2024, 09.35
Posodobljeno: 1. 2. 2024, 09.35
Deli članek:

Na okrožnem sodišču v nemškem Hannovru se bo začelo sojenje zoper 30-letnega moškega in njegovo 34-letno novo partnerko, ki jima obtožnica očita, da sta z živim srebrom zastrupila dve leti staro hčerko oziroma pastorko.

Profimedia
/

Julija lani je Nemčijo pretresel zločin, ki se je odvil v kraju Springe v Spodnji Saški. Tam je 30-letni Alexander K. skupaj s svojo novo partnerko 34-letno Maike W. pri svoji nekdanji partnerki prevzel svojo še ne dve leti staro hčerko. Sodišče mu je namreč nedolgo tega odobrilo stike s svojim otrokom. Tožilstvo je v obtožnici navedlo, da je nato na svojem domu hčerki v telo vbrizgal živo srebro. Eno injekcijo naj bi prejela med prste na nogah, drugo pa v desno mečno mišico.

Ko je hčerko vrnil k mami, je ta opazila, da je deklica izredno šibkega zdravja in da ji stopalo oteka. Nemudoma jo je odpeljala k zdravniku, ki je postavil neverjetno diagnozo zastrupitve z živim srebrom. Dete se je le za las izognilo amputaciji noge.

Policija je na piko hitro vzela dekličinega očeta, ki so ga 9. avgusta aretirali. Dva tedna pozneje so pridržali še njegovo novo partnerko Maike. Alexander je med policijskim zaslišanjem dejanje zanikal, medtem ko se je Maike branila z molkom. Motiv zaenkrat ostaja neznan. Tožilstvo je par obtožilo storitve kaznivega dejanja poskusa umora, sojenje pa se bo začelo 6. februarja.