Maribor

Obtožena uboja novinarja Tihca se bo branila s prostosti

J.V./STA
31. 1. 2024, 09.05
Posodobljeno: 31. 1. 2024, 09.16
Deli članek:

Irena Tihec tožilke ni prepričala, da je 15. aprila 2022 v kuhinji pograbila nož iz strahu za lastno življenje. Sodili ji bodo za uboj soproga Aleša Tihca, za kar ji grozi od 5 do 15 let zapora.

Večer
Do tragičnega konca je prišlo v družinski hiši v Brunšviku.

Leto in deset mesecev po smrti nekdanjega športnega novinarja Aleša Tihca, ki je izkrvavel v stanovanjski hiši v Brunšviku, je mariborska tožilka Mateja Artenjak po poročanju časnika Večer vložila obtožnico proti pokojnikovi ženi Ireni Tihec. Očita ji, da je moža med prepirom zabodla s kuhinjskim nožem in s tem zakrivila kaznivo dejanje uboja. Žena torej tožilke ni prepričala, da je 15. aprila 2022 v kuhinji pograbila nož iz strahu za lastno življenje. Kot so izvedeli od dobro obveščenih virov blizu policije, je bila obdolžena tistega dne sicer res žrtev brutalnega nasilja. Pričakovati je, da bo obramba zoper obtožnico ugovarjala, saj je že v predkazenskem postopku in kasneje v sodni preiskavi nasprotovala trditvi tožilstva, da je Tihčeva kriva uboja.

Ni ponovitvene nevarnosti, ni nagnjena k nasilju

Kot so aprila 2022 sporočili kriminalisti, je osumljenka med prepirom moškega zabodla v predel prsnega koša. Ta je ob tem dobil tako hude poškodbe, da je na kraju dejanja umrl. Še isti dan so takrat 47-letni ženi odvzeli prostost zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja in preiskovalni sodnik je zoper njo odredil pripor. Nekaj dni kasneje je izvenrazpravni senat po pritožbi obrambe odpravil pripor. Osumljenka se je sklicevala na obrambo pred nasiljem moža, zato je senat odločil, da ni ponovitvene nevarnosti in da ni nagnjena k nasilnemu vedenju. Policija do takrat v njuni zakonski skupnosti ni posredovala.