Velika tragedija v Istri

Na dekleta naletel tovornjak za prevoz betona: Študentka Stela je bila na mestu mrtva

R.T.
30. 1. 2024, 16.45
Posodobljeno: 30. 1. 2024, 16.48
Deli članek:

Hrvaško je danes pretresla tragedija, v kateri je življenje izgubilo 23-letno dekle. Še ena se bori za življenje. Nesreči je kot kaže botroval splet nesrečnih okoliščin.

Facebook
Stela je študirala na reški fakulteti za management v turizmu in gostinstvu. Danes je umrla.

Mlado življenje je vzela huda prometna nesreča, ki se je dopoldne zgodila pri Hotelu Park v priljubljenem hrvaškem letovišču Lovran na vzhodni obali Istre. Tam je v tri osebe na pločniku trčilo tovorno vozilo, pri čemer je 23-letnica umrla na kraju nesreče. Hude poškodbe je utrpelo še eno dekle, ki se v bolnišnici v Reki še vedno bori za življenje, medtem ko je tretje dekle utrpelo lažje poškodbe.

Kot poroča hrvaški portal Mojportal, je v nesreči življenje izgubila 23-letna Stela Novaković, študentka iz Daruvarja, naselja v bjelovarsko-bilogorski županiji. Stela je študirala na reški fakulteti za management v turizmu in gostinstvu.

Za volanom tovornega vozila je po navedbah hrvaške policije sedel 41-letni hrvaški državljan, a vse okoliščine tragedije še preiskujejo.

Nesrečo je za portal 24sata opisal eden od očividcev, ki je dejal, da so mladenke hodile po pločniku, ko jih je »voznik tovornjaka za prevoz betona, če tako rečem, 'zagrabil'. Med vožnjo mu je popustil stabilizator, zaradi česar se je odpela tako imenovana 'noga' na tovornjaku. Najprej je zadel prometni znak, nato to nesrečno dekle, ki jo je vlekel kakšnih 20 metrov, dokler se ni zavedel, kaj se dogaja.« Drugi dve dekleti je ob tem odbilo v bližnjo ograjo, pri čemer se je ena močno poškodovala glavo. »Strašen prizor. Kaj ti bo življenje, ko tako mirno hodiš po pločniku in te več ni. Kolikor mi je znano, gre za mlade študentke. To je tragedija zanje in družine, pa tudi za nesrečnega voznika, ki je bil v popolnem šoku,« pa je dejal direktor hotela, pred katerim se je vse skupaj odvilo. Da je voznik tovornjaka v »težkem stanju« in da je psihično povsem zlomljen, je za portal potrdil tudi njegov brat.