Groza

Foto: 15-letnik pri -11 stopinjah Celzija v lastnem bruhanju zaprt v prtljažniku

R.T.
22. 1. 2024, 17.10
Posodobljeno: 22. 1. 2024, 17.10
Deli članek:

Primer, ki so mu bili priča nemški policisti, še enkrat več kaže, da tihotapcem ni mar za življenje, le za denar. Več ljudi v vozilu, več cvenka.

Bundespolizeiinspektion Rosenheim
V prtljažniku je bilo kot v zamrzovalniku.

Policisti so na območju bavarske občine Mittenwald malo po polnoči ustavili vozilo znamke VW Golf s francoskimi registrskimi oznakami. Za volanom je sedel ukrajinski državljan z dovoljenjem za prebivanje v Franciji, na sovoznikovem sedežu pa ga je spremljal romunski državljan. Policija je zaradi tihotapstva oba aretirala. Na zadnjih sedežih avtomobila so se namreč gnetli štirje migranti iz Sirije in Turčije. A najbolj pretresljiv prizor je sledil, ko so odprli prtljažnik, v katerem se je nahajal 15-letni fant, ki je ležal v lastnem bruhanju.

15-letni sirski državljan, ki je bil močno podhlajen, je policistom razodel, da je več ur tolkel po pločevini in kričal, da bi s tem voznika opozoril na neživljenjske razmere, a slednji ni ustavil. Bruhal je zaradi slabosti. Zunanja temperatura je bila takrat minus 11 stopinj Celzija, po navedbah policistov pa so bile »razmere v prtljažniku kot v zamrzovalniku.« Fantu je obenem primanjkovalo kisika.

Bundespolizeiinspektion Rosenheim
Na zadnjih sedežih so se gnetli štirje migranti.