Strupeno življenje

22-letni sin zabodel očeta, ta se je okrvavljen odplazil do sosedov

R.T.
19. 1. 2024, 12.18
Posodobljeno: 19. 1. 2024, 12.53
Deli članek:

Največ krvnih deliktov se zgodi v okviru družine. Strupeni odnosi, zamera, potlačena jeza, … do usodnega izbruha. Eden takšnih primerov se je v noči na petek zgodil v Obernbergu na severu Avstrije.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Spor med 59-letnikom in njegovim 22-letnim sinom je trajal dlje časa. V začetku letošnjega leta ga je oče nagnal iz hiše, sodišče pa je nasilnemu sinu odredilo prepoved približevanja. Toda včeraj zvečer je spet prestopil prepovedani domači prag. Pozno ponoči, okoli 3. ure, je 22-letnik prijel za nož in očeta sedemkrat zabodel, je za Kronen Zeitung sporočila avstrijska policija. Povsem okrvavljen je oče uspel zbežati in se privleči do sosedov, ki so nemudoma poklicali reševalce in policijo. Odpeljali so ga v bolnišnico, od koder so čez nekaj ur sporočili, da je umrl.

Mladi krvnik je medtem zagrabil očetovo puško in se zabarikadiral v sobi. Ko so prišli policisti, pa je odložil puško in se vdal brez upiranja. Mladenič je na kriva pota zašel že pri 14-letih. S tatvinami si je utiral pot do sredstev za nakup trdih drog, kmalu po vstopu v polnoletnost pa je zaradi dveh ropov pobližje spoznaval življenje v zaporu. Iz zapora so ga odpustili maja 2022.