Bratomor

Mama v dežju bosa pritekla do sosedov in kričala: »Srećko je v komi, Srećko je v komi«

S.R.
18. 1. 2024, 16.07
Posodobljeno: 18. 1. 2024, 16.31
Deli članek:

Borovce, vasico v občini Kula Norinska v hrvaški dubrovniško-neretvanski županiji, je včeraj zvečer pretresel strašen zločin.

Zeljko Lukunic/Pixell/Bobo
Fotografija je simbolična.

Tam sta brata 47-letni Robert in 51-letni Srećko Krstičević živela skupaj s svojo mamo. Hiša je bila to noč polna kriminalistov in forenzičnih izvedencev, glede na prve ugotovitve pa je Robert pred očmi svoje mame ubil svojega brata Srećka. Kot poroča portal Dubrovački vjesnik, mu je s hladnim orožjem zadal dve vbodni rani v predel trebuha. Bili sta to usodni rani. Srećkovo truplo so poslali na obdukcijo, a kakšnih presenečenj ni pričakovati.

Zločin se je odvil malo po 22. uri. Takrat so vaščani zaslišali mamine klice na pomoč. Kot poroča portal, je nesrečnica v dežju bosa pritekla do sosedov, potrkala na vrata in ponavljala: »Srećko je v komi, Srećko je v komi.« Tja se je nato odpravila soseda, ki je naletela na krvav prizor. Poklicala je policijo in reševalce, a Srećku ni bilo več pomoči.

Tragična zgodba

Vaščani so za Dubrovački vjesnik vedeli povedati, da se je življenje za štirimi stenami te hiše vrtelo okoli alkohola in droge. V vasi sicer stalno prebiva vsega približno 20 ljudi, tako je bilo vsakemu domačinu znano, da gre za problematično družino. Po lastnih besedah so samo čakali dan, ko se bo zgodilo kaj grozljivega. Brata naj bi se redno prepirala in pretepala, iz hiše se je nenehno slišalo kričanje, mlajši pa naj bi starejšega večkat nagnal skozi vrata. »Uboga mama je bila brez moči, tega ni mogla preprečiti, čeprav je večkrat dala prav mlajšemu, ki je bil bolj problematičen. Vidite zdaj, na koncu je brata ubil,« je dogajanje opisal vaščan.

Nesrečna družina Krstičević, ki je živela na sociali, a je vso pomoč zapravila za alkohol in droge, živi v majhni razpadajoči hiši, preraščeni z grmovjem. Vaščani vedo povedati še, da so, ko je bil oče še živ, še »nekako funkcionirali,« a je po njegovi smrti šlo le še navzdol. Mama je sicer povila šest otrok, a sta doma ostala samo še Robert in Srećko. Njuna starejša sestra, ki živi v Beogradu, in še en brat sta se od družine odtujila, medtem ko sta dva brata že umrla. Eden se je po navedbah vaščanov malo pred korono vrnil domov »strašno izčrpan,« a ni želel v bolnišnico, tako je umrl v domači hiši. Drugi je v letovišču Ploče umrl zaradi prevelikega odmerka droge.