Nov športni direktor

Luka na parketu, oče tik ob njem: Saša Dončić dobil službo v slovenski reprezentanci

S.Š.
18. 1. 2024, 14.18
Posodobljeno: 18. 1. 2024, 14.37
Deli članek:

Košarkarska zveza Slovenije je danes uradno potrdila, da je Saša Dončić imenovan za novega športnega direktorja košarkarske reprezentance Slovenije.

alesfevzer.com

Saša Dončić je kot košarkar igral za številne slovenske klube, kot so Ilirija, Postojna, Idrija, Pivovarna Laško, Domžal in Olimpija, kot trener pa je vodil Avantgard Radovljico, Škofjo Loko, Šentjur in Ilirijo. Zdaj se je zaposlil v Košarkarski zvezi Slovenije in bo športni direktor reprezentance, za katero igra njegov sin. Na mestu bo deloval ob boku Aleša Križnarja, ki je nasledil Rašo Nesterovića.

"Njegovo delo bo presegalo okvirje članske reprezentance. Saša Dončić bo tisti, ki bo usmerjal in spremljal mlade slovenske igralcev iz domače lige, ali tiste, ki igrajo na univerzah v ZDA, ter o njihovem napredku poročal vodstvu zveze. Mislim, da ne bi mogli najti boljše osebe za to delo, saj je bil Saša vrhunski igralec, reprezentant, trener, športni direktor in nenazadnje tudi predsednik kluba Ilirija," je ob tem povedal predsednik KZS Matej Erjavec.

Počaščen in pripravljen na nove izzive

Saša Dončić, ki slovensko košarko oziroma člansko reprezentanco natančno spremljala že odkar je zanjo prvič 2017 zaigral njegov sin Luka, pa je dejal: "Velika čast je postati del tako uspešne in dobro organizirane zveze. Moja primarna naloga je komunikacija z igralci iz tujine in strokovnim štabom reprezentance. Glede na to, da sem tudi zasebno precej v ZDA in da imam redne stike z mnogimi mladimi košarkarji, predvsem pa da imam rad košarko, mi ni bilo težko sprejeti novega izziva v življenju."

Pred slovenskimi košarkarji so sicer kvalifikacije za evropsko prvenstvo v košarki leta 2025 ter turnir za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu leta 2024.