V Zagrebu

13-letnica z mercedesom divjala pred policisti z več kot 170 kilometri na uro, želela je v McDonald's

D.K.
15. 1. 2024, 21.02
Posodobljeno: 15. 1. 2024, 21.29
Deli članek:

Policisti so po Zagrebu lovili mercedes, ki je pred njimi divjal s hitrostjo okoli 170 km/h. Vozila ga je 13-letnica.

Profimedia

Divja vožnja po zagrebških ulicah od Trnja do oddaljenega Petruševca in nazaj v središče se je zgodila v nedeljo okoli polnoči, ko se je beli mercedes razreda C skušal izogniti zasledovanju, v katerem je sodelovalo več policijskih avtomobilov. Nora vožnja belega mercedesa se je končala v Mihanovićevi ulici, tik ob hotelu Esplanade, ko je avtomobil trčil. Na srečo se je končala brez žrtev.

Policisti, ki so obkolili mercedes, so bili presenečeni, ko je iz avtomobila izstopila 13-letna deklica. Ko jo je policija presenečena nad njeno starostjo vprašala, kam gre z avtom, je deklica odgovorila, da hoče iti samo v McDonald's.

Sprva je sicer obstajalo več verzij o tem, kako se je mlada voznica znašla za volanom avtomobila svoje matere, ki je nekaj časa vozil pred policijo z neverjetno hitrostjo 172 km/h, in ali je upravljala avtomobil. Kot so navajali nekateri, naj bi deklica na skrivaj  vzela avto, da bi se odpeljala v McDonald's, vendar ko je opazila, da jo policija preganja, se je prestrašila in poskušala pobegniti, pri čemer je na koncu razbila avto.

Po drugi različici, ki jo je prav tako preverjala policija, pa naj bi se deklica znašla v divji vožnji proti svoji volji, in sicer naj bi bila ujetnica v mercedesu, ki ga je ukradel mladenič, ki je takoj po trčenju zapustil razbiti avto, še pred prihodom policistov. Vsekakor deklica zaradi starosti tako ali tako ne more biti odgovorna, zato jo je policija takoj vrnila domov, je poročal Jutranji list. 

24 ur pozneje so ugotovili, da je za volanom mercedesa sedela 13-letnica, sopotnica pa je bila njen 17-letna prijateljica. Mercedes je med lovom poškodoval več vozil, še poroča 24sata.