Denar za droge

Foto: Ko je prišel 23-letnik na prostost, se je v Celju povečalo število tatvin

G.G.
5. 1. 2024, 10.54
Posodobljeno: 5. 1. 2024, 10.55
Deli članek:

Preprosta vzročno posledična analiza pokaže, da je po odhodu mladega Celjana iz pripora naraslo število tatvin in drugih premoženjskih kaznivih dejanj v Celju in okolici.

PU Celje
V trgovini so ga ujele nadzorne kamere.

23-letnik je na prostost iz pripora prišel sredi septembra lani. Ker gre za odvisnika od drog, ki ni naklonjen zakonitimu pridobivanju denarja, je hitro zašel na stara pota. Celjski policisti so ugotovili, da je po prihodu na prostost, hitro začel s tatvinami, nadaljeval z vlomi, roparskimi tatvinami in grožnjami. Če je bilo treba, je uporabil silo, nekaj ljudi je lažje poškodoval.

PU Celje
Izbral je skiro ...

Policisti so ga pred dnevi prijeli. 23-letnik je osumljen storitve štiriindvajsetih tatvin, treh velikih tavin, dveh roparskih tatvin in grožnje, so sporočili s Policijske uprave Celje. Najraje in najpogosteje je kradel žganje, parfume, suhomesnate izdelke in električno orodje. Pri srcu so mu bili tudi električni skiroji, ki jih je brez plačila vzel izpred trgovin, hiš in blokov. Po oceni policije je lastnikom povzročil škodo v višini 8.000 evrov.

PU Celje
in se odpeljal.

Celjski policisti so ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki mu je odredila pripor.