Prometna nesreča s smrtnim izidom

Minister prehiteval v megli in "ubil" 40-letnega državljana Gorana

G.G.
13. 11. 2023, 07.16
Posodobljeno: 13. 11. 2023, 10.59
Deli članek:

Hrvaški minister za obrambo je v soboto povzročil hudo prometno nesrečo, zaradi katere bo kazensko ovaden, premier Andrej Plenković pa ga je že razrešil s položaja.

Profimedia
Na kraju prometne nesreče v bližini Vinkovcev.

Hrvaška policija bo kazensko ovadila nekdanjega ministra za obrambo Maria Banožića zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom v soboto. Banožiću, ki ga je premier Andrej Plenković razrešil že na dan nesreče, grozi do osem let zaporne kazni.

Banožić se je v soboto zjutraj v gosti megli v bližini Vinkovcev s svojim terenskim BMW-jem odločil za tvegan manever. Prehiteval je tovorno vozilo, ni pa se prepričal, da je na drugi strani cesta »prosta«. Nasproti mu je pripeljal 40-letni voznik kombija puljskih registrskih oznak, ki se mu ni uspel umakniti. Prišlo je do silovitega trčenja. Povzročitelj nesreče je utrpel hujše poškodbe, a preživel, 40-letni Goran Šarić iz Privlake, kraja v bližini Vinkovcev, je umrl, je poročal Index.hr. Šarić je bil poročen, z ženo sta imela dva otroka. Njegovi sosedje so bili šokirani, ko so izvedeli novico o njegovi smrti.

Profimedia
Mario Banožić je bil minister iz kvote HDZ. Hrvaški spletni portal Index je nanizal celo serijo njegovih afer in nepravilnosti.

Vukovarsko-sremska policijska uprava je za televizijo N1 potrdila, da razrešenemu ministru grozi do osem let zaporne kazni za povzročitev prometne nesreče s smrtnih izidom iz malomarnosti.

Policija naj bi danes sporočila, ali je Banožić vozil pod vplivom alkohola. Povzročitelj nesreče je sicer v bolnišnici v Osijeku, njegovo stanje je stabilno, trčenja pa se naj ne bi spominjal.