Strelska nedelja

V mariborskem lokalu odjeknili streli, policija išče storilca

S.R.
22. 10. 2023, 20.31
Posodobljeno: 22. 10. 2023, 20.39
Deli članek:

V popoldanskih urah se je odvil še en, danes že tretji dogodek v Sloveniji, v katerem je bilo uporabljeno strelno orožje. Na srečo podobno kot v Vitanju tudi v Mariboru ni bilo žrtev.

Marko Vavpotič
Fotografija je simbolična

Spomnimo, v zgodnjih jutranjih urah se je strelska drama odvijala v Vitanju, kjer se je 36-letni občan sprl z znancem. Prepiru je sledil pretep, nakar je 36-letnik odšel v stanovanjsko hišo po orožje in zunaj izstrelil več strelov. Po tem dejanju se je zaprl v hišo, iz katere so ga šele v jutranjih urah izvlekli specialci. V jutranjih urah se je nato tragedija odvila v Spodnjih Hočah, kjer je brat umoril sestro in si nato sodil sam. O streljanju zdaj poročajo iz Maribora.

Kot je pojasnila tiskovna predstavnika PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga, so policisti ob približno 16. uri prejeli obvestilo o streljanju v gostinskem lokalu na Pobrežju v Mariboru. Po prvih znanih informacijah naj bi med tamkajšnjimi gosti prišlo do spora, pri čemer naj bi eden od gostov streljal proti drugemu, a ga pri tem ni poškodoval. Potekajo intenzivne aktivnosti za izsleditev storilca. Policisti bodo več informacij posredovali, ko bodo te na voljo.