Brez tahografske kartice

Voznik tovornjaka med vožnjo po avtocesti gledal film

R.T.
12. 9. 2023, 13.34
Posodobljeno: 12. 9. 2023, 14.11
Deli članek:

Na avstrijskem Tirolskem so policisti zasačili voznika tovornjaka med nedovoljenim početjem.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V ponedeljek dopoldne so se prometni policisti postavili ob avtocesto A12 in preverjali, kako poteka promet in kaj počnejo vozniki. Okoli 9.30 so naleteli na skrb zbujajočo prakso nekega šoferja tovornjaka. Med volanom in vetrobranskim steklom je imel postavljen prenosni računalnik. Zakaj? Zato da je lahko med vožnjo gledal film!

Policisti so se zapeljali za njim in ga ustavili v bližini Kufsteina. Izkazalo se je, da gledanje filma ni bila edina 50-letnikova kršitev. Poigraval se je še s tahografsko kartico, ki omogoča shranjevanje zbranih podatkov. V trenutku, ko so ga ustavili, preprosto ni imel vstavljene kartice. Policisti so ga oglobili in podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Ob tem primeru spomnimo na včerajšnjo nedopustno napako 56-letnega slovaškega voznika na južni ljubljanski obvoznici, ki je privedla do smrti treh ljudi. Po prvih ugotovitvah policije je Slovak pred stoječo kolono vozil v bližini izvoza za Rudnik zaviral zelo pozno, prepozno. Zakaj ni bil bolj pozoren, (še) ni znano.