Serijski morilec

Ko so ga prisilno izselili, so v njegovi kuhinji našli več kot 10 trupel

R.T.
7. 9. 2023, 19.19
Deli članek:

Policija v Ruandi je v predmestju prestolnice Kigali aretirala 34-letnega moškega, ki ga sumijo, da je umoril več kot deset ljudi in jih zagrebel v tla v svojih kuhinji.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policija je na grozljivo najdbo naletela v ponedeljek, ko so morali moškega prisilno izseliti iz njegovega najetega domovanja, saj že nekaj mesecev ni plačeval najemnine. Po poročanju britanske BBC so vse njegove žrtve »spolni delavci tako ženskega kot moškega spola.«

Kot je pojasnil eden od policistov, se je moški, ko so ga poskušali izseliti, upiral, pri čemer se je »opravičeval in jokal, kar nam je bilo sumljivo.« Na policijski postaji jim je nato razkril, da je ubil nekaj ljudi. Iz tal v njegovi kuhinji so nato izvlekli posmrtne ostanke, a natančno število trupel še ni znano, saj so forenzični izvedenci še vedno na delu. Preiskovalci domnevajo, da je umoril več kot deset ljudi. »Svoje žrtve, večinoma prostitutke, je zvabil domov, jim ukradel telefone in imetje ter jih zadavil, nato jih je zagrebel v luknjo, ki jo je izkopal svoji najeti hiši,« je pojasnil tiskovni predstavnik kriminalistični policije Thierry Murangira.