Odločen odgovor oblasti

Nermin morilski pokol prenašal v živo. Kdor ga je spremljal, bo kaznovan

P.K.
11. 8. 2023, 18.30
Deli članek:

Kot smo poročali, je v Gradačcu v Bosni in Hercegovini moški ubil tri ljudi in svoje grozodejstvo v živo prenašal na Instagramu, pri čemer so ga nekateri sledilci vzpodbujali. Ko so ga policisti izsledili, se je ustrelil.

Zajem zaslona
Pri krovoločnemu dejanju so ga nekateri vzpodbujali.

Dnevni Avaz poroča, da je zločinec Nermin Sulejmanović, bodibilder in trener fitnesa, med žrtvami pa je tudi njegova žena. Pokol je prenašal v živo na Instagramu. 

Na posnetku, ki je iz spleta že umaknjen, je zraven Sulejmanovićeve soproge ležal tudi otrok, ki je domnevno njun. "Poglejte, kako izgleda uboj v živo," je v živem prenosu dejal tik preden je ustrelil ženo. Ubil je še nekega moškega in njegovega sina. Tri je ranil. Storilec je zbežal, policisti so ga našli, takrat pa je storil samomor.

Otrok je živ

Po streljanju se je Suljemanović še enkrat "oglasil" na Instagramu in dodal, da je z otrokom vse v redu in da bo živel brez staršev. Menda je bil član kriminalne združbe, ki se ukvarja s tihotapljenjem droge.

Vodja kabineta notranjega ministra Ervin Musinović je napovedal, da bodo preganjali tiste, ki so na družbenih omrežjih podpirali morilca in poveličevali njegova dejanja. "Še posebej se to nanaša na komentarje posameznikov, ki so morilčevo dejanje pozdravile in ga vzpodbujale s sporočili in emotikoni," so napovedali danes.