VLOMILEC

V župnišču iztrgal dva sefa in župniku ukradel pištolo

M. S.
4. 8. 2023, 14.56
Deli članek:

Nepridiprav je vrata v župnišče v Dolencih za sabo dvakrat zaklenil, povzročil pa je za 1.00 evrov škode.

Foto Zauneker
Viljem Hribernik nam je zaupal, da ima za pištolo pridobljena vsa dovoljenja in opravljene izpite. FOTO Foto Zauneker

Za zdaj še neznani storilec je v nedeljo v dopoldanskih urah izkoristil odsotnost tamkajšnjega župnika Viljema Hribernika in vlomil v župnijski urad v Dolencih. V času vloma je potekalo tudi proščenje pri sveti Ani v Boreči, kjer je Hribernik somaševal, zato je storilec dobro izkoristil priložnost, ko je bila večina domačinov na proščenju ali pa so pripravljali vse za sveto mašo na prostem v Šalovcih.

Iztrgan sef

Ob prihodu domov župnik ni opazil nič neobičajnega, dokler ni vstavil ključa v ključavnico. Začudilo ga je dejstvo, da so bila vrata dvakrat zaklenjena, medtem ko on vedno vrata zaklene le enkrat. Ob tem omeni, da je nekdo moral priti do ključev, da je lahko vsaj navidezno zakril svoje dejanje. Ko je vstopil v prostore, je takoj opazil, da je sicer pričvrščeni sef iztrgan, s čimer mu je bila povzročena še dodatna škoda, saj je mesto, kjer se je nahajal sef, sedaj poškodovano. Storilec, po njegovi oceni je namreč moral biti en, se ni ustavil pri enem sefu, vlomil je tudi v drugega. Župnik je na kraj dogodka takoj poklical policiste, ki so opravili ogled.

Ukradel tudi pištolo

Igor Kavaš, vodja službe direktorja Policijske uprave Murska Sobota, je potrdil, da je bilo vlomljeno v prostore župnijskega urada na območju Policijske postaje Gornji Petrovci. Odtujeni so bili denar, pištola in pripadajoči naboji. Da so mu ukradli pištolo, nam je povedal tudi Viljem Hribernik in dodal, da ima za pištolo pridobljena vsa dovoljenja in opravljene izpite.

Neznani storilec je povzročil škodo v višini 1500 evrov, policija pa o njem še zbira obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu Kazenskega zakonika, za kar je zagrožena kazen od enega do petih let zapora. Duhovnik nam je na vprašanje, ali se počuti varno, odgovoril, da je žal revščine vedno več, zato nas takšni dogodki ne bi smeli presenečati. Kdor ima namen, pa bo cilj tudi dosegel, je še sklenil.