Fotogalerija

61-letni Primorec grozil, doma pa skrival pravo malo orožarno

J.V.
2. 8. 2023, 13.55
Posodobljeno: 2. 8. 2023, 14.08
Deli članek:

V začetku tedna so policisti zaradi utemeljenega suma groženj opravili hišno preiskavo pri 61-letnemu moškemu iz vasi v občini Hrpelje - Kozina.

PU Koper
Zaplenjeno orožje.

Osumljencu so zaplenili orožno listino, štiri puške in tri pištole. Zaseženo orožje s pripadajočo orožno listino bo predano v nadaljnji postopek na Upravno enoto Sežana.

PU Koper
Zaplenjeno orožje.

Poleg dovoljenega orožja, ki ga je imel možakar v posesti, so mu policisti zasegli še več kosov delujočega zbirateljskega orožja, dele orožja, streljivo, bajonete, sablje, ekploziv in še kaj bi se našlo, za kar pa osumljeni nima ustreznih dovoljenj, niti ni registriran zbiratelj.

PU Koper
Zaplenjeno orožje.

V sklopu hišne preiskave je bilo zaseženih še 13 različnih pušk (med njimi tudi delujoča vojaška puška AP M70, t.i. kalašnikovka), 6 pištol, okrog 2.500 kosov različnih kalibrov streliva, 30 kosov bajonetov in približno 60 kosov različnih posameznih delov orožja (zaklepi, cevi, nastavki za cevi, kopita itd.). 

PU Koper
Zaplenjena kalašnikovka.

Na podlagi vseh ugotovitev bo zoper 61-letnega osumljenca podana kazenska ovadba, in sicer zaradi kaznivega dejanja groženj in nedovoljenega prometa z orožjem.

Policija ima letos več dela kot v enakem obdobju lani

Na območju PU Koper so policisti letos do 31. julija obravnavali 3 kazniva dejanja iz naslova prometa orožja ali eksploziva (lani 4) ter eno kaznivo dejanje izdelovanja in pridobivanja orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje (1). V enakem obdobju so obravnavali tudi 16 (10) prekrškov po Zakonu o orožju, zasegli 36 (26) kosov hladnega orožja, 15 (2) kosov lovskega orožja, 6440 (403) kosov streliva ter 44 (3) kosov vojaškega orožja (pištole in puške).

PU Koper
Zaplenjeno orožje.