»Pomagajte mi«

13-letno deklico rešili iz krempljev ugrabitelja in pedofila

R.T.
22. 7. 2023, 08.34
Posodobljeno: 22. 7. 2023, 08.41
Deli članek:

Deklico, ki jo je 61-letni moški ugrabil v Teksasu, so nekaj dni pozneje rešili na jugu Kalifornije. Na stisko je naključne mimoidoče opozorila sama.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

13-letna deklica se je 6. julija nahajala v bližini avtobusne postaje v teksaškem mestu San Antonio, ko je ob njej ustavil moški, vanjo uperil pištolo in ji ukazal, naj vstopi v avtomobil. Od takrat je ni bilo na spregled. Vse do 9. julija, ko so jo rešili iz parkiranega avtomobila v Long Beachu v Kaliforniji. Tam je na avtomobilsko okno prislonila list papirja, na katerem je pisalo »pomagajte mi.« Mimoidoči, ki so deklico v stiski opazili, so nemudoma poklicali policijo. Kot so na včerajšnji novinarski konferenci pojasnili policisti, so iz avtomobila rešili »vidno razburjeno in pretreseno deklico.«

V povezavi s primerom so aretirali 61-letnega Roberta Sablana iz teksaškega mesta Cleburne. Včeraj so zoper osumljenca vložili obtožnico zaradi storitve več kaznivih dejanj. Kriminalisti so pojasnili, da je ugrabitelj 13-letnico na poti tudi spolno zlorabil, v njegovem vozilu pa so našli repliko pištole. Primer je prevzel ameriški Zvezni preiskovalni urad (FBI).