Zmikavti

Tatinski vikend: V osrednji Sloveniji v vlomih za več kot 20.000 evrov škode

P.K.
25. 6. 2023, 18.03
Posodobljeno: 24. 1. 2024, 07.51
Deli članek:

Policijska uprava Ljubljana poroča, da je bilo minulih 24 ur zanje precej pestrih, saj že dolgo niso obravnavali toliko vlomov.

Profimedia
Slika je simbolična.

Kradli so v Hrastniku, in sicer so iz stanovanjske hiše vzeli gotovino, nakit in nekaj stanovanjske opreme ter s tem povzročili za okoli 7.000 evrov škode. V centru Ljubljane so prav tako vlomili v hišo. Nepridiprave je spet najbolj mikal nakit, prenosni računalnik in nekaj denarja. Ljubljanska družina je zaradi dogodka utrpela za okoli 3.000 evrov škode.

Kradli so tudi v ljubljanski mestni četrti Moste. Lopovi so vstopili v klet in si prisvojili kolo znamke specialized, vredno okoli 700 evrov. V Šiški so si iz kleti postregli še z enim kolesom; gre za kolo znamke torpado, kar je lastniku povzročilo za okoli 400 evrov škode. V Šiški je bila tarča roparjev še ena klet iz katere pa so odnesli prehrambene izdelke v vrednosti 300 evrov.

Orodje in gradbeni material

Na Zaplani so po besedah Policijske uprave Ljubljana vlomili v vikend in si prisvojili nekaj opreme, s čimer so njegovemu lastniku povzročili precej preglavic in 3.000 evrov škode.

Prsti so srbeli tudi tatiča v Kočevju, ki je iz vrtne lope vzel kosilnico vredno 500 evrov.

Na seznamu vlomov sta še dva v Grosuplju, kjer so bili tarča gradbeni zabojniki, iz katerih so ukradli orodje in gradbeni material. Na enem delovišču je bilo škode za 8.000 evrov, na drugem pa za okoli 2.000.