Vlom in požar

Štajerec v obupu, ker so mu ponoči ukradli za 10.000 evrov imetja

P.K.
25. 6. 2023, 15.38
Posodobljeno: 25. 6. 2023, 17.45
Deli članek:

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so ponoči obravnavali vlom, zaradi katerega je domačin utrpel kar precej škode, pa še večji požar.

Profimedia
Odnesli so kar precej možakarjeve lastnine.

Za zdaj še neznani storilci so ponoči okoli polnoči vlomili v hišo v Račah, iz katere so pobrali vse vredno; našli so gotovino in zlatnino. Škoda, ki so jo žrtve utrpele zaradi kraje, je kar zajetna - znaša okoli 10.000 evrov.

Prostovoljno gasilsko društvo Tržec
V Podlehniku je zagorelo okoli treh ponoči.

So pa mariborski policisti le nekaj ur kasneje hiteli še v Podlehnik, kjer je zagorela stanovanjska hiša. Po prvih informacijah zaradi ognja družina, ki v njej živi, ni poškodovana. V preiskavi so možje postave ugotovili, da je najverjetnejši vzrok požara pregretje električnega razdelilnika oz. podaljška pod nastreškom stanovanjske hiše. Požar se je namreč iz nadstreška razširil na ostale bivalne dele objekta. Tuja krivda je izključena.

Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Tržec in Videm. Na družbenih omrežjih so objavili tudi slike pogorišča iz katerih je razvidno, da je zaradi ognja nastala res velika gmotna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša približno 70.000 evrov.