Tragedija v Sv. Lovrencu

Starša, ki sta otroka pustila v avtu, priprta. Domačini ju ne poznajo dobro

R.T.
20. 6. 2023, 17.24
Posodobljeno: 21. 6. 2023, 07.45
Deli članek:

Poročali smo, da se je v naselju Sv. Lovrenc v občini Prebold pripetila velika tragedija.

Igor Napast / Večer
Policija na kraju tragedije v Svetem Lovrencu.

Nekaj pred 13. uro so morali gasilci ekspresno posredovati, saj so bili obveščeni, da je v naselju Sveti Lovrencu otrok ostal zaprt v osebnem vozilu. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči gasilcev PGD Prebold in Sv. Lovrenc umrl na kraju dogodka. Na kraj je prispel tudi helikopter Slovenske vojske. Po neuradnih informacijah je bil nesrečni otrok star slabi dve leti. Šlo naj bi za dečka. 

O družini vaščani niso vedeli povedati veliko, saj njeni člani naj ne bi bili domačini in naj bi se držali bolj zase, poroča Večer. Zato nihče ne želi ugibati, zakaj je otrok ostal v avtu.

S Policijske uprave Celje so popoldne potrdili, da so v pred hišo parkiranem vozilu našli mrtvega otroka. Kriminalisti še opravljajo ogled kraja dejanja in zbirajo vsa potrebna obvestila. Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev smrti iz malomarnosti.

Občani Prebolda so šokirani

Preboldski župan Marko Repnik je za STA povedal, da so občani Prebolda vsekakor šokirani nad tragičnim dogodkom, ki se je danes zgodil v njihovi občini. "Žalostno je, da neodgovornost staršev, torej odraslih ljudi, najbolj ogroža otroke. Starši, ki bi morali otroke zaščititi za vsako ceno, jim z neodgovornimi dejanji škodujejo. Tokrat na veliko žalost celo tragično. Streznimo se in pričnimo svoja dejanja izvajati odraslo," je še dejal Repnik.

Ob tem tragičnem dogodku ponovimo besede, ki so jih zapisali gasilci iz Prebolda: "To, kar se je zgodilo danes v naši vasi, se naj ne zgodi več nikoli in nikjer!"

Policisti zato še enkrat več opozarjajo vse, naj v vročih poletnih dneh, v zaprtih vozilih nikoli nikogar ne puščajo, tudi če vozilo zapustijo le za čisto kratek čas. Notranjost vozila se ob visokih zunanjih temperaturah izredno hitro segreje in vsako zadrževanje v  zaprtem vozilu je kaj hitro lahko usodno.

Pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije celjske policijske uprave Aleš Slapnik je za TV Slovenija povedal, da je bila odvzeta prostost mami in njenemu partnerju, ki sta v 48 urnem policijskem pridržanju zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti. 

Po poročanju nacionalke naj bi dveletni deček umrl v avtu pred domačo hišo, v kateri je živel z mamo in njenim partnerjem. V vročem avtu naj bi bil najmanj dve uri. Mrtev naj bi bil že dlje časa pred tem, ko so na kraj prispeli reševalci.