Zdravje

Koža je odraz našega zdravja

MATEJA GORNIK / revija Bodi zdrava
20. 6. 2023, 17.00
Deli članek:

Koža je odraz vseh procesov, ki se dogajajo v nas. Dejstvo je, da nam spremembe na njej po navadi kažejo, kakšno je naše zdravstveno stanje.

Promo foto
Je vaša koža zdrava?

Lahko gre za utrujenost, stres, morebitna bolezenska stanja ali organske spremembe. Zato je preventivna kozmetična analiza kože, ki jo opravljajo izkušeni strokovnjaki v dm Studiu, nepogrešljiva.

Z analizo kože do boljših rezultatov

Imate težave s kožo in ste že preizkusili vse, a se stanje nikakor ne izboljšuje? Svetujemo vam, da poskusite z napredno kozmetično analizo kože. Ne govorimo o čudežni kremi ali postopku, ampak o storitvi, ki vam bo ponudila odgovor na vaše težave. S storitvijo napredne kozmetične analize strokovnjaki dm Studia kožo temeljito pregledajo in vam podajo celovite nasvete za pravilno nego.

Da bi svoji koži lahko dali prav to, kar potrebuje, morate najprej natančno poznati njeno stanje. V dm Studiu zato vsaki stranki pred posamezno nego priporočajo storitev napredne kozmetične analize kože, s katero preverijo deset parametrov stanja kože. Rezultati analize izkušenim strokovnjakom omogočajo, da lahko vsaki stranki posebej prilagodijo program nege, ki se osredotoča na njihove želje in ključne težave s kožo. Napredna kozmetična analiza kože je ključen korak v negi, od katerega je odvisen uspeh, za katerega se trudite.

»Rezultati napredne kozmetične analize kože nam dajo natančen vpogled v trenutno stanje kože ter posledično odgovor na vsa vprašanja, kako bi morala stranka negovati svojo kožo – tako v salonu kot tudi doma,« pojasnjujejo strokovnjaki v dm Studiu.

Kakšen je postopek napredne kozmetične analize kože?

V dm Studiu s posebnimi merilnimi sondami pregledajo ključne kazalnike stanja vaše kože in vam pojasnijo izmerjene rezultate.

Parametri, ki jih ugotavljajo z napravo Aikon DermaLab Combo, so: elastičnost kože, vlažnost, fototip, površinski pH in temperatura kože, količina izločenega sebuma oz. loja, stopnja izgube vlažnosti kože, stanje kolagena, debelina usnjice oz. dermisa ter stanje in število drobnih gubic, por, žilic in pigmentnih madežev. Na podlagi rezultatov sledi priprava načrta nege v salonu, ki ustreza vašemu tipu in potrebam kože. Prav tako vam pripravijo tudi načrt za nego doma. Napredna kozmetična analiza kože omogoča spremljanje pridobljenih rezultatov med izvedbo izbrane nege in po njej, kar je ključnega pomena za uspeh. Rezultate lahko namreč natančno spremljate in razumete, ne samo opazite na podlagi vizualnega izboljšanja.

Podatki in rezultati napredka se beležijo v osebnem kartonu, kar omogoča spremljanje, ali ste res na pravi poti in ali je izbrana nega uspešna. To zagotavlja učinkovitejše rezultate in še kakovostnejšo storitev.

Napredna kozmetična analiza kože – pregled stanja vaše kože

Spoznajte resnično stanje svoje kože. Z napravo Aikon DermaLab Combo se ob strokovnem posvetu izmeri 10 ključnih parametrov vaše kože: elastičnost, vlažnost, rdečica, fototip, površinski pH, temperatura kože, količina izločenega sebuma oz. loja, stopnja izgube vlažnosti kože. Z mikrokamero strokovnjaki preverijo stanje drobnih gubic, por, žilic in pigmentnih madežev. Poleg tega opravijo še ultrazvok kože, s katerim preverijo stanje kolagena in debelino usnjice. Na podlagi podatkov in vaših želja vam pripravijo individualni kozmetični program in navodila za nego kože doma.

Pomembno je, da si za natančne podatke dve uri pred izbranim terminom umijete obraz, na katerega ne nanašate kozmetičnih izdelkov.

Promo foto
Napredna kozmetična analiza kože

Napredna kozmetična analiza kože – spremljanje rezultatov

Za spremljanje rezultatov individualnega kozmetičnega programa se z napravo Aikon DermaLab Combo ob strokovnem posvetu izmerijo do trije ključni parametri vaše kože, s čimer se preveri vaš napredek v primerjavi s prvotnim celostnim pregledom stanja kože. Strokovnjaki tako spremljajo, kako se je izboljšalo stanje kolagena, tonusa, rdečice, pigmentnih madežev, izločanje loja oz. sebuma in kožne bariere.

Pomembno je, da si za natančne podatke dve uri pred izbranim terminom umijete obraz, na katerega ne nanašate kozmetičnih izdelkov.

Rezervirajte svoj termin in spoznajte svojo kožo

Če želite izvedeti več o svoji koži in se dogovoriti za termin napredne kozmetične analize kože, obiščite dm Studio. Strokovnjaki bodo temeljito pregledali vašo kožo in vam svetovali najprimernejšo nego, ki bo izboljšala stanje kože. Prav tako vam bodo podali navodila za pravilno nego doma, da boste lahko vzdrževali in izboljševali rezultate ter uživali v zdravi in sijoči koži.

Kozmetično analizo kože lahko opravite v dm Studiu v Ljubljani in Kranju. V Kranju ga najdete v zgornjem nadstropju dm prodajalne na Bleiweisovi cesti 4, v Ljubljani pa se lahko razvajate v dm Studiu na Ulici Jožeta Jame 9 v Šiški. Naročite se lahko prek obrazca za spletno naročanje ali po telefonu 04 51 70 510 za dm Studio Kranj ali na 01 513 22 28 za dm Studio Ljubljana.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Media24
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju!