Spisek "zoprnih"

13-letnik je najprej poboj načrtoval na šolskem igrišču

R.T.
4. 5. 2023, 19.21
Posodobljeno: 4. 5. 2023, 19.24
Deli članek:

Po grozodejstvu na osnovni šoli v Beogradu se postopno sestavljajo koščki, iz katerih poskušajo sestaviti sliko o 13-letnemu morilcu Kosti K.

Profimedia
Rože v spomin umrlim.

Znano je, da je bil 13-letnik odličnjak, ki je prihajal iz dobro situirane družine. Potožil je le, da ga sošolci niso najbolje sprejeli, da so ga ignorirali, zelo občutljiv pa je bil tudi, kadar je dobil kanček slabšo oceno. Namestnik načelnika beograjske policijske uprave Veselin Milić povedal, da je razkril, da je 13-letnik napad načrtoval mesec dni, pri čemer je spisal tudi seznam z imeni svojih tarč ter skiciral načrt šole. Milić je od dogajanju podrobneje spregovoril v oddaji Oko na srbski javni radioteleviziji RTS. Po njegovih navedbah je ob klicu na policijo dejal, da je streljal na ljudi v šoli in da je »psihopat, ki se mora umiriti.« Policiji je še povedal, da ga je zagrabila panika, da je težko dihal in da se mu je zdelo prav, da pokliče policijo in zadevo prijavi. Kar zadeva molotovke, ki jih je imel v nahrbtniku, so bile po njegovih navedbah namenjene temu, da bi vhod zabarikadiral pred policijo, ne pa temu, da bi z njimi napadel druge učence.

Milić je še razkril, da je Kosta že pred mesecem dni razmišljal, da bi načrt izvedel na šolskem igrišču. Že pred tem je imel v mislih, da ustreli tiste, ki mu gredo najbolj na živce in ga najbolj ignorirajo. Svoj načrt je realiziral v sredo.