Avstrijska Štajerska

FOTO: Dunajčana iz starodobnika vrglo na njivo, štirje poškodovani

R.T.
29. 4. 2023, 10.29
Posodobljeno: 29. 4. 2023, 10.29
Deli članek:

Na tradicionalni južnoštajerski dirki starodobnikov na avstrijskem Štajerskem se je pripetila nesreča, v kateri so se poškodovale štiri osebe, od tega dve huje. Med poškodovanimi je tudi triletna deklica.

FF Hatzendorf
Posledice nesreče pri Hatzendorfu.

Na tako imenovani dirki ljubiteljev starodobnikov na avstrijskem Štajerskem se je v četrtek na cesto podalo 160 avtomobilov. Do petkovega popoldneva je dogodek potekal brez incidentov, dokler ni 63-letni voznik z Dunaja v bližini Hatzendorfa nedaleč od Vrbne (Feldbach) povzročil nesreče.

Po navedbah avstrijske policije je voznik na križišču najverjetneje spregledal vozilo, s katerim se je z njegove desne pripeljala štiričlanska družina z avstrijske Štajerske. Prišlo je do silovitega trčenja, pri čemer je voznika starodobnika, ki ni uporabljal varnostnega pasu, iz avtomobila vrglo na njivo. Utrpel je hude poškodbe, huje pa se je poškodovala tudi njegova 63-letna soproga in sopotnica. Lažje poškodbe sta utrpeli še 41-letna voznica v drugem vozilu in njena triletna hčerka. Reševalci so vse štiri odpeljali v bolnišnico. Na kraju je posredovalo kar 22 gasilcev.

Dirka starodobnikov se sicer zaključi danes zvečer v kraju Gamlitz v bližini slovenske meje.

FF Hatzendorf
Posledice nesreče pri Hatzendorfu.