Predrzni in pijani

Alkoholne eskapade na območju Maribora

G.G.
8. 3. 2023, 14.04
Posodobljeno: 8. 3. 2023, 14.10
Deli članek:

V mariborskem revirju so policisti v zadnjih dneh zaznali in obravnavali povečano število pijanih voznikov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj so imeli opravka s štiri osebki, ki so se poigravali s svojimi in življenji drugih udeležencev v prometu.

Popoldne so prejeli obvestilo, da na relaciji med Slovensko Bistrico in Ptujem voznik osebnega avtomobila vozi zelo nezanesljivo. Ko so ga ustavili, voznik ni hotel izročiti osebnih dokumentov, odklonil je tudi preizkus alkoholiziranosti. V nekem trenutku je poskušal pobegniti, zato so mu policisti na roke nadeli lisice. Prislužil si je plačilni nalog, čaka pa ga še obdolžilni predlog zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.

Nič boljših manir ni bil voznik, ki so ga ustavili v bližini naselja Močna. Ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, je pa zato imel dovolj alkohola v krvi. Preveč, da bi smel voziti – 1,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Čakajo ga primerne sankcije.

V večernem času so imeli s pijanim voznikom opravka policisti v Gorišnici. 1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka mu je prineslo policijsko pridržanje do streznitve in obdolžilni predlog.

Na Mlinski ulici v Mariboru pa so policisti ustavili avto, ko so opazili, da se sopotnica med vožnjo nagiba skozi okno. Policisti niso mogli spregledati tega predrznega vedenja. Ustavili so avto, sopotnica pa je začela kričati na njih, proti policistom je celo zamahnila. Spet je bil viden učinek alkohola. Sopotnica se je ga otresla v prostoru za pridržanje, domov pa je odnesla plačilni nalog.