Grozljivo

Hrvatica moža pretepla do smrti; ure preživljala s truplom na postelji

J.V.
7. 3. 2023, 14.45
Posodobljeno: 7. 3. 2023, 15.43
Deli članek:

55-letnica je ob mrtvem soprogu na njegovem Facebook profilu objavljala še naprej, "njegove" objave pa tudi všečkala.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

55-letnica, ki je med 3. in 5. marcem v stanovanju na Ulici Milovana Gavazzija v zagrebškem predelu Dubrava do smrti pretepla 57-letnega soproga N. Đ., okreva po posledicah poskusa samomora, natančneje padca z odra z višine približno petih metrov. "Njeno zdravstveno stanje je stabilno. Utrpela je zlom lobanje, zlom obeh rok in nog ter vretenc in medenice," je za Jutranji list pojasnil Toni Kolak, predstojnik kirurške klinike v KB Dubrava.

Kot piše Jutranji, so se zdravstvene težave za 55-letnico začele pred leti, po operaciji možganov, ko so ji odstranili del hipokampusa; gre za možganski predel, ki igra ključno vlogo v pomnenju, kratkoročnem in prostorskem spominu. Okrevanje je bilo dolgotrajno in je močno vplivalo na vzdušje v zakonski skupnosti.

Policijska preiskava v stanovanju, kjer se je zgodil okrutni zločin in kjer je osumljenka ure in ure preživela ob truplu svojega moža na postelji, je pokazala, da so bili za 57-letnika usodni udarci z lesenim predmetom po glavi. Soba je bila sicer polna krvi, policiji pa so zadevo prijavili kar svojci, potem ko se nista več oglašala na telefon. Je pa 55-letnica ob mrtvem soprogu na njegovem Facebook profilu objavljala še naprej in objave tudi všečkala.

Ko bo 55-letnica okrevala, jo čaka zaslišanje na policiji zaradi suma umora storitve kaznivega dejanja umora, še piše Jutranji.