Na Dunaju

Mamo umoril s kuhinjskim nožem, nato se je odpravil do sosedov

R.T.
1. 3. 2023, 16.46
Posodobljeno: 1. 3. 2023, 20.46
Deli članek:

Na Dunaju se je včeraj zvečer odvil grozljiv zločin. 22-letni moški je s kuhinjskim nožem do smrti zabodel svojo 54-letno mamo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Avstrijska policija je danes pojasnila več podrobnosti o včerajšnji krvavi drami v enem od stanovanj v dunajskem okrožju Liesing. Po poročanju avstrijskega tabloida Kronenzeitung je 22-letnik v večernih urah svoji mami s kuhinjskim nožem zadal več vbodnih ran, nato se je odpravil k sosedom in jim dejal, da 54-letnica potrebuje pomoč. Na kraj so hitro prispeli reševalci, ki so žensko oživljali in jo prepeljali v bolnišnico, kjer je pozneje umrla. Policija je 22-letnika aretirala, ta pa je dejanje sprva zanikal. Pozneje je vendarle priznal, da je prišlo do prepira in da je mamo zabode. Razlog za prepir zaenkrat ni znan.

54-letnica je sicer v stanovanju »uradno« živela sama, njen 22-letni sin pa je kljub mladosti že star znanec policije. Z njim so imeli v preteklosti že večkrat opravka, v vseh primerih zaradi groženj svoji mami in tudi poškodovanja tuje lastnine. 22-letniku so v preteklosti že trikrat izrekli ukrep prepovedi približevanja, a ta v teh dneh ni več veljala. Hkrati je bil v preteklosti zaradi duševnih težav hospitaliziran. Policija je 22-letnika, ki je bil pogosto v rokah probacijske službe, označila za osebo z »visokim tveganjem,« mamo pa naj bi večkrat opozorili, da je v nevarnosti.