Mednarodna tiralica

Srbska policija aretirala generala in ostrostrelca, ki ju Francozi iščejo zaradi terorizma

R.T.
29. 12. 2022, 19.45
Posodobljeno: 29. 12. 2022, 19.51
Deli članek:

Podrobnosti o dveh osebah, ki jih je v migrantskem kampu aretirala srbska policija, so še skope, zoper oba pa naj bi francoske oblasti izdale mednarodno tiralico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Srbska policija je v okviru racije v migrantskem kampu v bližini Subotice na severu države aretirala afganistanska državljana, in sicer generala in ostrostrelca, za katera so francoske oblasti izdale tiralico zaradi obtožb terorizma. Kot poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, se je v migrantskem taborišču nahajalo 109 nezakonitih migrantov, pri čemer jih je bilo z varnostnega vidika 29 »zanimivih.« Aretirali naj bi sicer dve osebi, zoper kateri je Francija izdala mednarodni nalog za prijetje, a podrobnosti o njuni identiteti zaenkrat niso znane. Osumljena naj bi bila več kaznivih dejanj, srbska policija pa bo zoper oba ukrepala v skladu z zakonodajo.

Policija je med racijo zasegla tudi avtomatsko puško, strelivo in manjše količine marihuane. Prav tako so na meji z Madžarsko zajeli 93 migrantov, ki jih bodo namestili v migrantske centre. Srbska policija je po poročanju tiskovne agencije Reuters prejšnji mesec ob madžarski meji odkrila 600 migrantov. Zahodnobalkanska pot, ki iz Turčije poteka čez Bolgarijo, Severno Makedonijo in Srbijo, ostaja glavna pot, ki jo migranti uporabljajo za prihod v Evropsko unijo. Na območju so zelo dejavne tudi mreže tihotapcev, med katerimi so nekateri tudi oboroženi.