Streljaj čez mejo

FOTO: V Libučah vlak v silovitem trčenju odtrgal polovico vozila, voznik jo je odnesel brez praske

S.R.
28. 12. 2022, 08.01
Posodobljeno: 28. 12. 2022, 08.04
Deli članek:

Na železniški progi med avstrijskim Pliberkom (Bleiburg) in Prevaljami na slovenski strani meje se je včeraj zjutraj pripetila dramatična nesreča, ki pa se je na srečo končala brez poškodb.

Facebook/Stadtfeuerwehr Bleiburg
Zadnji del vozila je pot nadaljeval z vlakom.

Do trčenja med vlakom in avtomobilom je prišlo malo pred 9. uro v kraju Libuče (Loibach) streljaj od slovenske meje na avstrijskem Koroškem, in sicer na nezavarovanem prehodu čez železniške tire, ki je Korošcem, ki se pogosto odpravijo čez mejo, dobro poznan. Voznike tam na nevarnost opozarjata le Andrejev križ in stop znak.

»V nesreči ni bilo poškodovanih,« je po poročanju časnika Kleinezeitung pojasnil tiskovni predstavnik Avstrijskih zveznih železnic (ÖBB) Herbert Hofer, ki je dodal, da je voznik avtomobila prejel pozno božično darilo. 56-letni moški z območja Velikovca (Völkermarkt) je med vožnjo iz Libuč proti Pliberku zapeljal na tire, pri tem pa spregledal, da se prehodu približuje potniški vlak. Vse okoliščine nesreče še niso znane, a je nesreči morda botrovala tudi gosta megla.

Vlak je silovito trčil v predel zadnjih levih vrat avtomobila, pri čemer je celoten zadnji del vozila odtrgalo. Na kraju je posredovalo več lokalnih gasilskih brigad, ki so s ceste in tirov odstranili povsem uničen avtomobil, a na srečo posredovanje reševalnih služb ni bilo potrebno, saj je voznik ostal nepoškodovan.