Tri nesreče

Na primorski hitri cesti trčili štirje avtomobili, avtobus in tovornjak

S.R./STA
22. 12. 2022, 11.21
Posodobljeno: 22. 12. 2022, 11.31
Deli članek:

Primorsko hitro cesto so danes zjutraj ohromile tri prometne nesreče.

PU Nova Gorica
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, je bila danes po 6. uri zjutraj zaradi prometne nesreče nekaj časa zaprta primorska hitra cesta Bertoki-Koper. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je v naletu trčilo pet vozil. Poškodovala se je ena oseba, ki so jo na kraju oskrbeli reševalci in jo nato odpeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Koprski policisti so pojasnili, da je šlo za tri zaporedne nesreče, v katerih so bila udeležena štiri osebna vozila, avtobus in tovorno vozilo. V nesreči sicer ni bilo poškodovanih, udeleženko, ki je pristala v izolski bolnišnici, pa so tja odpeljali zaradi slabosti.

V prvi je bil sicer samoudeležen 53-letnik, ki je z avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo. V drugem primeru je 29-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj, ki ga je vozila 55-letna voznica, ki so jo zaradi slabosti odpeljali na pregled. Tako povzročitelju prve kot druge prometne nesreče so izdali plačilni nalog.

V tretji prometni nesreči pa je voznica avtobusa, 40-letna državljanka Srbije, zaradi prekratke varnostne razdalje trčila najprej v osebni avtomobil, ki ga je odbilo še v tovorno vozilo. Tudi v tem primeru policisti obravnavajo prekršek.